RESIDENTIAL

Benchscape

Scope: Custom Home, Interior Design

Contemporary open concept two-storey house organically harmonizes with its environment. The design of this home was intended to fit the slope of the property, have a low profile and reflect the natural elements such as the rock from the escarpment. Stone, wood and stucco exterior reflect the environment and create a union between the interior and exterior.

The interior was designed to optimize and frame views and create a visual connection with the landscape. Skewed lines and placement of the different elements of this house create a soft meandering journey. The unique kitchen with three twelve-foot long work surfaces becomes the heart of the house. Open concept allows this 20’ x 20’ space conveniences of an efficient, functional kitchen, yet maintains visual connections with dining and living space. Adjacent spaces are connected through a soft transition of flooring materials and ceiling details.  A granite waterfall at the entry repeats the granite waterfall outside.

This home was designed with many extras.

On the main level there is a solarium window with counter in the mudroom entry overlooking the herb garden, a master bedroom with custom designed built in headboard and end tables, a large walk in closet and an ensuite bathroom with oval Jacuzzi tub and a shower with two rain shower heads.  There is a private deck with glass railings adjacent to the master bedroom.

On the lower level is a fully equipped exercise room, a wine cellar, bathroom with steam room and a home office with custom desk and credenza.  There is a storage room and a bedroom that could also be used as a home office with custom designed cabinets.

The finishes of cherry, quartz, stone, granite, and cork are repeated throughout the home and furniture… and outside.

The extensive park like landscaping was completed on this property to enhance the house. Pictures and videos are elsewhere on this website.

See Also:  BENCHSCAPE LANDSCAPING

< Residential Design