RESIDENTIAL

Driftwood Renovation

Scope: Custom Home, Renovation
Location: Thorold, ON

Originally designed and built in 1990, the new project twenty-five years later was to freshen up the interiors and exterior for the new owners. The primary goal was to modernize the finishes, re-design the kitchen and create a less formal distinction between the kitchen and the adjoining dining area while incorporating seating for television viewing or reading. The existing kitchen and dining locations were swapped to improve the flow of the main living area.

The front foyer welcomes you with a dramatic large-scale hand painted mural reflecting the home’s surrounding natural landscape. The emphasis of the kitchen is the generous island with a lowered cooktop and quartz cladded partition with a built-in television. The warm charcoal of the quarter-sawn ash cabinets contracts nicely with the quartz countertops.  The dining room has multiple views of the surrounding landscape and access to the back gardens through the sliding glass doors. The living room off the dining area ties in with the emphasis of the surrounding landscape. In the master bedroom, a new paint colour replaced wallcoverings and the built-in loveseat was reupholstered.

For more information:  See DRIFTWOOD

< Residential Design