RESIDENTIAL

Rosslyn Ave Residence

Scope: Addition, Renovation, Landscape Design
Location: Burlington, ON

This mid 60’s side split home in Burlington needed an update and addition onto the existing footprint. The primary challenge for the exterior was to create a contemporary design that would blend in with a mature neighborhood dominated by traditional architecture. The front foyer and garage were both extended outward. This allowed the entrance to have more prominence and scale. The landscaping was designed to reflect the natural elements of the home.

The entry level of the home was completely redesigned with an open concept. This included the foyer, living room, dining area and kitchen. The front foyer presents a reflection on the open concept interior that follows. A double-sided fireplace separates the living room and dining room, but provides a view to the back of the home. The 14’-0’ island that centers the kitchen is finished with white quartz that compliments the cabinets.

The existing backyard was renovated using flagstones, which terrace up to the gazebo for a dining area completed with a fireplace and outdoor kitchen that overlooks the pool.  All grass was replaced with gardens and pavers.  A waterfall was added to the edge of the swimming pool and a Jacuzzi was concealed in the landscaping.

< Residential Design