RESIDENTIAL

Village Park Residence

Scope: Custom Home, Landscape Design
Location: Beamsville, ON

A west coast style home designed and built in 1980 on a picturesque pie shaped lot backing onto a wooded ravine. The exterior consists of clear cedar stained grey. The flat roofed, crescent shaped house is designed to fit the pie shaped lot with large rear windows on two levels that take advantage of the ravine view.  The house facade is more private. Although the kitchen’s large windows look onto the back garden and the ravine, other windows provide a view to the front drive and landscaping. Custom skylights in two corners of the kitchen allow light to pour in.

The plan is open concept on the main floor with kitchen, dining room, living room and media room flowing together for easy access and maximum use of space. Bedrooms and baths are on the second level. Three cedar decks in a platform design on the main floor extend the living space for outdoor entertaining. There is also a small deck off the master bedroom.

Over the years minor renovations have been made and finishes and furniture have been updated. The home’s contemporary interior is a warm mix of earth tones. A collection of colourful artwork, a custom wall mural and North American Native art has added to the ambience and reflects the owners’ personalities. This is a home that welcomes friends and family and is perfect for entertaining.

< Residential Design